Leefstijlcoach Meppel

Gezonde Leefstijl

Een gezonde leefstijl zorgt voor een positiever zelfbeeld, je voelt je energiek, bent minder vaak ziek en hebt plezier in het leven. Maar wat is nu een gezonde leefstijl? Het begint bij gezonde voeding en voldoende beweging. Ook balans in je leven door voldoende rust, ontspanning en het maken van gezonde keuzes zijn essentieel in een gezonde leefstijl.

Voldoende beweging

Bewegen zorgt ervoor dat de stofwisseling goed op gang blijft, je makkelijker beweegt en dat het lijf fit blijft. Op korte termijn zul je merken dat je na het bewegen een voldaan gevoel hebt, krachtiger in het leven staat, meer ontspannen bent, beter slaapt en dat je je zelfverzekerder voelt. Daarnaast draagt beweging bij om de kans op bepaalde ziekten te verminderen, zoals diabetes mellitus type 2, osteoporose, verhoogde bloeddruk, COPD, kanker en aandoeningen van hart en bloedvaten. Ook helpt bewegen effectief bij de verlaging van het cholesterol en heeft het een gunstig effect bij depressieve klachten.

Stoppen met roken

Het stoppen met roken geeft voor zowel de korte als lange termijn veel voordelen om de schadelijke effecten uit te bannen, zoals COPD en longkanker.

Gezonde voeding

Kleine aanpassingen in je dagelijkse voedingspatroon hebben al een groot effect. Gezonde voeding met de juiste voedingsstoffen dragen bij aan een gezond, fit en goed werkend lichaam. Het bevat alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt zoals eiwitten, vetten , koolhydraten, vitamines, mineralen, voedingsvezels en voldoende vocht. Eet gezond, gevarieerd, regelmatig en in de juiste hoeveelheden, dan krijg je balans in je voedingspatroon.

Beperken van de alcoholconsumptie

Het beperken van alcoholconsumptie heeft onder andere een gunstig effect op de maag, darmen, lever en het slaappatroon.

Voldoende rust en ontspanning

Geef lichaam en geest de tijd die het nodig heeft om te herstellen en een nieuw evenwicht te vinden. In balans zijn met jezelf, op je werk of met je omgeving en lekker in je vel zitten. Het maakt dat het leven je toelacht en dat gestelde doelen, zowel privé als professioneel worden gehaald. Voldoende ontspanning en rust zijn essentieel voor de mens om optimaal te functioneren. Door deze balans is het ook eenvoudiger om gezond te eten en te bewegen.

Tekst 001

Titel 001

Inhoud 001.

Titel 002

Inhoud 002.

Titel 003

Inhoud 003.